Kinoalı Kabak Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kinoalı Kabak Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pişirmek için

Servis için

Kinoalı Kabak Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için karışık kinoayı geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edin. Hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
  2. Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, biber salçası, ince kıydığınız yeşillikler, hafif yumuşayan karışık kinoayı ilave edin.
  3. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp yoğurun. İç harcını baş kısımlarını kesip içlerini oyduğunuz kabakların içine doldurun ve tencereye dizin.
  4. Pişirmek için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında yoğurt ile sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, sofralarınızı güzelleştirecek kıymalı kabak dolması tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kinoalı Tarifler Sarma ve Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Kabaklı Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği