Şef Claudio Chinali’den lezzetine doyum olmayacak bir tarif önerisi.. Mantar, peynir ve limon kabuğu rendesi ile hazırlanan risotto tarifini çok seveceksiniz.
Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto Tarifi İçin
Malzemeler
320 g Carnaroli pirinci
400 g karışık mantar (Porçini, sarıkız, kuzugöbeği, kestane ve istiridye)
40 g arpacık soğanı (Doğranmış)
100 g tereyağı
100 g Grana Padano peyniri
1 l mantarlı sebze suyu
100 g Stracciatella peyniri
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Mantarlı sebze suyu için
2 l su
1 adet havuç
1 adet pırasa (Beyaz ve yeşil kısmı ayrı)
1 adet kereviz (sap ve yaprakları ile birlikte)
1 adet kuru soğan
3 adet arpacık soğanı
2 adet salkım domates
5 adet kültür mantarı
15 g kuru porçini mantar
1 diş sarımsak
1 tutam taze kekik
1 tutam maydanoz sapı
1 tutam kereviz sapı
Zeytinyağı
Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto
Mantarlı sebze suyu için kuru mantar, pırasanın yeşil kısmı, kekik, maydanoz ve kereviz sapları hariç bütün malzemeyi bir tencereye alarak çok az zeytinyağı ile kavurun.
Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sararak su ile birlikte karışıma ilave edin ve 30 dakika süreyle pişirin.
Süre sonunda süzgeçten geçirin ve kuru mantarı ekleyerek 1 saat süreyle ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın.
Kapaklı ve geniş bir tavaya 30 gram tereyağı ve arpacık soğanını alarak, soğanlar yarı şeffaf olana kadar yavaş yavaş pişirin. Pirinci ekleyerek 3-4 dakika kavurduktan sonra mantarları ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Mantarlı sebze suyunu ekleyerek pirinç sevdiğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Kapağını kapatın ve 2 dakika dinlendirin.
Kalan tereyağını parmesan, tuz ve karabiber birlikte bir tavaya alarak kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin.
Risottoyu servis tabağına alın ve kremsi tereyağı ile karıştırın. Üstüne Stracciatella peyniri ve limon kabuğu rendesi ekleyerek servis edin.