Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Claudio Chinali’den lezzetine doyum olmayacak bir tarif önerisi.. Mantar, peynir ve limon kabuğu rendesi ile hazırlanan risotto tarifini çok seveceksiniz.

Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı sebze suyu için

Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarlı sebze suyu için kuru mantar, pırasanın yeşil kısmı, kekik, maydanoz ve  kereviz sapları hariç bütün malzemeyi bir tencereye alarak çok az zeytinyağı ile kavurun. 
  2. Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sararak su ile birlikte karışıma ilave edin ve 30 dakika süreyle pişirin. 
  3. Süre sonunda süzgeçten geçirin ve kuru mantarı ekleyerek 1 saat süreyle ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın.
  4. Kapaklı ve geniş bir tavaya 30 gram tereyağı ve arpacık soğanını alarak, soğanlar yarı şeffaf olana kadar yavaş yavaş pişirin. Pirinci ekleyerek 3-4 dakika kavurduktan sonra mantarları ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Mantarlı  sebze suyunu ekleyerek pirinç sevdiğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Kapağını kapatın ve 2 dakika dinlendirin.
  5. Kalan tereyağını parmesan, tuz ve karabiber birlikte bir tavaya alarak kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin.
  6. Risottoyu servis tabağına alın ve kremsi tereyağı ile karıştırın. Üstüne Stracciatella peyniri ve limon kabuğu rendesi ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Mantarlı Tarifler Sulu Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri