Kabak Musakka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının favori lezzetelerinden kabak ile musakka yapmaya ne dersiniz? Oldukça kolay hazırlanan bu yemeğin yapım aşamalarını sizlere anlattık. İşte, malzemeler ve yapım aşamaları...

Kabak Musakka Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Musakka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış soğanları koyarak kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilave ederek kıymalar suyunu çekene kadar 15 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kavurun.
  2. Sonra da bunlara soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri katın ve 5 dakika sonra birer buçuk parmak eninde küçük parçalara doğranmış kabakları ilave edin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın ve kabakların renkleri dönene kadar arada bir karıştırmak suretiyle 5 dakika sote edin.
  4. Renkleri dönünce bunlara sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 bardak su veya et suyu ile ince kıyılmış nane katın.
  5. Üstüne yağlı kağıt koyarak kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin.
  6. Sonra üstüne kıyılmış dereotunu ilave ederek tencereyi ateşten alın ve servis yapın.

Türk mutfağında sık sık yer verilen kolay patlıcan musakka tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği