SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Havuçlu İncik
Havuçlu İncik
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu İncik Tarifi İçin
Malzemeler
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım kg kuzu incik
1 orta boy soğan
3 iri havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
3 defne yaprağı
Havuçlu İncik
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kuzu inciği düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Etler ılındıktan sonra iri parçalara ayırın.
Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Temizleyip iri doğradığınız havuçları soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Arpa şehriye, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Etleri haşladığınız sudan üzerini geçecek kadar tencereye ekleyin. Etleri ekleyip karıştırın.
Arpa şehriye pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Lezzetine doyamayacağınız
kuzu incik tarifi
ne de göz atın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Et Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği