Havuçlu İncik
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu inciği düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Etler ılındıktan sonra iri parçalara ayırın.
  2. Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Temizleyip iri doğradığınız havuçları soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
  4. Arpa şehriye, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Etleri haşladığınız sudan üzerini geçecek kadar tencereye ekleyin. Etleri ekleyip karıştırın.
  5. Arpa şehriye pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetine doyamayacağınız kuzu incik tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği