Güveçte Etli Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Etli Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Etli Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti çiğden toprak güvece alın. Biber salçası ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
  2. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzla suda bekletin. Soğuk suyla yıkayıp süzdürdüğünüz patlıcanları etin üzerine ilave edin.
  3. Sarımsakları ince kıyın. Biberleri doğrayın. Her ikisini patlıcanların üzerine ilave edin.
  4. En üste kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesleri yerleştirip 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği