SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Güveçte Etli Patlıcan
Güveçte Etli Patlıcan
Güncelleme tarihi:
03 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
1 saat
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Etli Patlıcan Tarifi İçin
Malzemeler
300 gr yağsız kuzu eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 kg patlıcan
10 diş sarımsak
3-4 sivribiber
5 domates
Güveçte Etli Patlıcan
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Eti çiğden toprak güvece alın. Biber salçası ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzla suda bekletin. Soğuk suyla yıkayıp süzdürdüğünüz patlıcanları etin üzerine ilave edin.
Sarımsakları ince kıyın. Biberleri doğrayın. Her ikisini patlıcanların üzerine ilave edin.
En üste kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesleri yerleştirip 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Bayram Yemekleri
Kırmızı Et Yemekleri
Patlıcanlı Tarifler
Et Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği