SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Fırında Jambonlu Pırasa
Fırında Jambonlu Pırasa
Güncelleme tarihi:
25 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Jambonlu Pırasa Tarifi İçin
Malzemeler
4 pırasa
4 dilim dana jambon
100 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı hardal
1.5 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
Fırında Jambonlu Pırasa
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pırasaların beyaz kısımlarını 6-7 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin. Pırasaları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Suyunu süzüp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Jambon dilimlerini pırasaların etrafına sarın ve fırın kabına dizin.
Krema, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip içine ekleyin ve bu karışımı pırasaların üzerine dökün.
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Şarküteri Tarifleri
Fırın Yemekleri
Pırasalı Tarifler
Diyet Yemekleri
Sulu Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği