SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Filiz Aşı
Filiz Aşı
Güncelleme tarihi:
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Filiz Aşı Tarifi İçin
Malzemeler
250 gr kurutulmuş asma yaprağı
200 gr dana kıyma
15 gr tereyağı
3 su bardağı bulgur
6 beyaz soğan
1 çay bardağı esmer tahin
3 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Filiz Aşı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kıymayı derince bir tencerede kavurun. Soğanların kabuklarını soyup bıçakla birkaç yerinden delerek top şeklinde kıymaya ilave edin.
Yaprakları ekleyin. Suyu ilave edip soğanlar pişene kadar kaynatın.
Bulgur, tahin ve tuzu ilave edip bulgurlar pişene kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine bolca nane serpip sıcak servis yapın.
Gerekirse bir çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pulbiber serpebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yöresel Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği