Filiz Aşı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Filiz Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Filiz Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı derince bir tencerede kavurun. Soğanların kabuklarını soyup bıçakla birkaç yerinden delerek top şeklinde kıymaya ilave edin. 
  2. Yaprakları ekleyin. Suyu ilave edip soğanlar pişene kadar kaynatın.
  3. Bulgur, tahin ve tuzu ilave edip bulgurlar pişene kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine bolca nane serpip sıcak servis yapın. 
  4. Gerekirse bir çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pulbiber serpebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği