- Ispanağı temizleyip yıkayın. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini örtüp bulgurlar suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
- Un, yumurta, 1’er tutam tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Gerekirse 1-2 kaşık daha su ilave edebilirsiniz.
- Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri (tavayı arada bir sallayarak) kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
- Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve kıymayı ekleyin ve soteleyin. 1 kaşık su ile sulandırılmış salça ve ıspanağı tencereye ekleyip karıştırarak pişirin.
- Kalan sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin ve köfteleri ekleyin.
- Tuz, kimyon ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla adım adım fellah köfte tarifini deneyebilirsiniz.