Pırasanın Faydaları
Anadolu kökenli, sarımsak türünden gelen pırasa her zaman için pişirilerek tüketilen bir sebzedir. Toprağın altında kalan beyaz yerleri daha çok tercih edilir. Bol miktarda kükürt ve a vitamini içerir. Pırasa satın alırken çok taze, pürüzsüz, canlı renkli ve sert yapraklı olmasına dikkat edin. Genellikle zeytinyağlısı pişirilir. Ancak kıymalı sıcak yemeği, börek harcı, beşamel soslu, hafif ateşte tereyağı ile et yemeklerinin yanında, çorba ya da dolma olarak da yapılabilir. Pırasanın beyaz kısmını küp şeklinde doğrayarak aromalı garnitür hazırlayabilir, balık buğulama yaparken suyuna ilave edebilirsiniz.
Pırasanın yanına ne gider içeriğimize göz atarak, yemeğinizi lezzetli eşlikçilerle tamamlayabilirsiniz.