Etli Lahana Bohçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Lahana Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Lahana Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp eti ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
  4. Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
  6. Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip bulgurlu harcı ilave edin.
  7. Lahanının dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp bohça gibi sarın. Diğer bohçalarıda aynı şekilde hazırlayın. Bohçaları tencereye ters çevirip yerleştirin.
  8. Salçayı kalan suda ezip bohçaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği