Ana vatanı Avrupa ve Batı Asya ülkeleri olan bezelye, baklagiller familyasının bir üyesidir. Türkiye'de en çok Afyon'da yetiştirilen bu besin; salata, çorba, et ve sebze yemekleri içerisinde kullanılır. İçeriğindeki mineraller sayesinde nörolojik gelişime katkıda bulunur ve hafızayı güçlendirir. Cilt sağlığını korumasının yanı sıra kolesterolü dengede tutar. Garnitür olarak da kullanılan bezelye, konserve veya hava geçirmeyen poşetlerde uzun süre saklanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraları güzelleştiren ve faydaları saymakla bitmeyen etli bezelye yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.
Düşük kalorili ve bol mineralli sulu yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen ve zengin besin değerleriyle sunulan türlü tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Üzeri için
Etli Bezelye Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Etli Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?