Ekşili Pırasa
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Pırasa Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Pırasa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaları iyice yıkayın. Dış kabuklarını soyun. Baş kısımlarını kesip 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
  2. Her parçayı ince kıyın. Bir tencerede kaynar suya atıp 15 dakika haşlayın.
  3. Soğanları halka doğrayın. Başka bir tencereye alın. Yarım su bardağı zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri, salça ve tuzu ilave edip karıştırın.
  5. Haşlanmış pırasaları tencereye ekleyin. Bir çay bardağı su ilave edip 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  6. Ocaktan alınca üzerine limon suyu dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği