Ekşili Ispanak
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Ispanak Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Ispanak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumaşayıncaya kadar pişirin.
  2. Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ispanakları temizleyip yıkayın.
  3. Yaprak kısımlarını iri doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan ve ıspanakları köklerini ekleyip kavurun.
  4. Salça ve doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve mercimekleri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika pişirin.
  5. Pişince limon suyunu ekleyip karıştırın ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği