SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Balkabaklı Brüksel Lahanası
Balkabaklı Brüksel Lahanası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin
Malzemeler
300 g balkabağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
500 g Brüksel lahanası
2 limonun suyu
Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
1 çay bardağı pekan cevizi
Balkabaklı Brüksel Lahanası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Vejetaryen Yemekleri
Fırın Yemekleri
Sebze Tarifleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği