- Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın.
- Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın.
- Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın.
- Karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
- Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.
Diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis yumurtalı kuşkonmaz tarifini de deneyin.