Tahin Soslu Enginar Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzeti kalbinden vuracağınız sağlık dolu enginar salatası tarifi ile karşınızdayız. Enginar, barbunya ve tahinli sos eşliğinde hazırlanan bu salatayı, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Tahin Soslu Enginar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Süslemek için

Tahin Soslu Enginar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir karıştırma kabına kabak, domates, barbunya ve enginarları ekleyin.
  2. Küçük bir kaseye tahin, hardal, limon suyu, akçaağaç şurubu, sarımsak tozu, deniz tuzu ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz ve kremsi olana kadar birlikte çırpın. Sos çok kalınsa, sosu inceltmek için 1 yemek kaşığı kadar su ekleyin.
  3. Sosu kasedeki sebzelerin üzerine dökün ve her şey sosla eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesi ile süsledikten sonra servis edin. 
  4. Kabak yerine salatalık, nohut yerine büyük kuzey fasulyesi, barbunya fasulyesi veya cannellini fasulyesi kullanabilirsiniz. Tahininiz yoksa yerine bir yemek kaşığı fındık ezmesini, yine 1 yemek kaşığı su ile incelterek salatanızı lezzetlendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata