Salatalık Salatası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lokantada yemek yerken, et yemeklerinin yanında ikram edilen salatalık salatasını hiç fark etmiş miydiniz? Leziz sosuyla çok sevilen bu salata, et yemeklerinin yanında meze olarak ikram edilir. Ancak salatalık salatasının en önemli püf noktası, az çekirdekli, körpe salatalıklar kullanmaktan geçiyor. Malzemeler hazırsa, salatalık salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Salatalık Salatası Nasıl Saklanır?

Salatalık salatasını, hava almayacak şekilde kapatarak 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Porsiyon Salatalık Salatası Kaç Kalori?

Özellikle öğle ve akşam yemeği öğünlerinin yanında tüketilen salatalık salatasının bir porsiyonu, 62 kalori değerindedir.

Dilerseniz, acılı ezme veya sumaklı soğan salatasını da deneyebilirsiniz.

Salatalık Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Salatalık Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalıkların kabuklarını soymadan ince halkalar halinde dilimleyin.
  2. Derin bir kap içerisine alın ve tuzlayın.
  3. Suyunu salan salatalıkları süzgeç yardımıyla süzün.
  4. Diğer malzemeleri de bir kapta karıştırıp salatalıkları içine ilave edin.
  5. Güzelce karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Salatalık salatasını antep lahmacun veya adana kebap eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Salatalıklı salata tarifini yaptıktan sonra dolapta bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.
  • Çengelköy salatalıkları körpe seçmeye özen gösterin.
  • Saklama kabında buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata