Ahtapotlu Teke Salatası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri karides, ahtapot ve sirke olan bu salata, oldukça doyurucu bir yemektir. İsteğe göre yemeklerin yanında servis edilen teke salatası, bazı ülkelerde 'karides salatası' ismiyle de bilinir. Ege mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, ahtapotlu teke salatası tarifine geçebiliriz.

Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ahtapot yemeği ve ahtapot maltız tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ahtapotlu Teke Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Ahtapotlu Teke Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün ahtapot dondurucu da dondurulur. 
  2. Donan ahtapot su, tuz ve sirke ile kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar 1,5 saat pişirilir.
  3. Haşlanan ahtapotun derisi soyulur, şerit şerit kesilerek soğumaya bırakılır.
  4. Karidesler ayıklanır. 
  5. Su eklenerek kaynatılır. 
  6. Karides ve ahtapotlar servis tabağında harmanlanır.
  7. Maydanoz ince kıyılarak üzerine dökülür.
  8. Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirke eklenerek sos karıştırılır. 
  9. Ahtapot ve karideslerin üzerine gezdirerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata