Özel günlerimize uygun
yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
Biftekleri eşit kalınlıkta şeritlere kesin. 2 kaşık yağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip devamlı karıştırarak 20 dakika kavurun.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan yağı başka bir tavada kızdırıp küp doğranmış domatesi soteleyin. Domates ile biber salçalarını 3 kaşık suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp koyu sos kıvamında pişirin.
Biberleri temizleyip şerit şeklinde kesin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Biberler ve kiraz domatesleri fırında közleyin.
Pidelerin her iki tarafını biraz tereyağı ile yağlayıp tavada hafif kızartın. Küp şeklinde doğrayıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sırasıyla sosun yarısı, et, kalan sos ve yoğurdu ilave edin. Üzerine kırmızıbiberle kızdırılmış tereyağını gezdirin. Közlenmiş domates ve biberle süsleyip servis yapın.