Selanik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Selanik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için:

Şerbet için:

Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sütü tencereye alıp bir tutam tuz ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamur yoğurma kabında unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın pudra şekeri ve eritilmiş margarin ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak döşeyin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Muhallebi soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırarak yedirin. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine yumurtalı muhallebiyi yayıp tepsiyi tekrar fırına verin. 10 dakika fırınlayıp çıkarın ve soğumuya bırakın.

Bir tencerede su ve şekeri kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Muhallebili hamur soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesin. Şerbetini azar azar üzerine döküp şerbetini çekinceye kadar bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp taze nane yaprakları ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Kurabiye olarak sunulan meşhur hindistan cevizli selanik tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı