Sebzeli Kuzu Kol Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 33 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Kuzu Kol Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Lahanayı temizleyip incecik doğrayın. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup çubuk şeklinde doğrayın. Arpacık soğanlarını soyup ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup ezin.

Lahanayı hafif haşlayıp süzün. Teflon tavada devamlı karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, sumak ve salçayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp etleri suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Soğan ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Lahanayı servis tabağına alıp üzerine sebzeli eti ekleyin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Bayram Yemekleri Sebze Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı