Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.5-2 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu soğuk suda 30 dakika kadar bekletin.
Daha sonra bol su ile yıkayın.
Köfte harcını buzdolabından çıkartın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yassılaştırın. Orta boy (Çapı 24 cm x 30 cm kadar) fırın tepsisine iki patlıcan dilimi arasına köfte yerleştirerek sıralayın.
Yani bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Ortasında küçük bir tatlı tabağı kadar boşluk bırakın. Arpacık soğanları, yeşil biberleri, sarımsakları ve kiraz domatesleri bu boşluğa yerleştirin.
Sosu için verilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini kapakla veya yağlı kağıtla kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açıp 10 dakika daha pişirip servis yapın.