Mısırlı Pancar Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısırlı Pancar Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Mısırlı Pancar Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kavurun. Kırmızı biber ve tuz ilave edip karıştırın. Mısır ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın. 

Pancar yapraklarının sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün. Damarlı kısımlarından ikiye kesin. Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin. Salçayı suyla ezin. Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Sebze Tarifleri Sarma Tarifleri Diğer Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı