Kuzu Şiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kebap türlerinden en çok sevilen lokum gibi kıvamıyla genellikle barbekü ya da mangalda hazırlanan kuzu şişi evde yapıyoruz, yapımı oldukça basit yapışmaz döküm tavalarda rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Leziz kebap tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kuzu Şiş Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Şiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiberi karıştırın.
  2.  Kuzu şişleri 1 saat kadar bu karışımda marine edin.
  3.  Izgara şişlerine sırasıyla 2’şer santim kalınlığında doğradığınız biber, domates ve kuzu etlerini dizip ızgarada pişirin.
  4. pişirdiğiniz kuzu şişler servise hazır, Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi

İsteğe göre pilav, çoban salata ve piyaz doğranmış soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.


  Püf Noktası

Marine süresini ne kadar uzun tutarsanız o kadar lezzetli olacaktır.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Bayram Yemekleri Diğer Tarifler Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı