Kuzu Külbastı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu ve dana eti ile hazırlanan külbastı, ismini pişirme yönteminden almaktadır. Külbastı yaparken etler hem kuru, hem de sulu bir şekilde pişirilir. Etler baharat ile tatlandırıldıktan sonra tavada pişirilir ve mühürlenir. Külbastı yapımında patlıcan, biber, domates gibi sebzelerde kullanılır. Peki, bayram sofralarını şölene dönüştüren kuzu külbastı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Şef Mehmet Dağ'ın yorumuyla nefis kuzu külbastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Külbastı Kaç Kalori?

Alternatif olarak kuzu haşlama ve kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.

Kuzu Külbastı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Külbastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kekik, karabiber, tuz ve sarımsağı 1’er çay kaşığı olacak şekilde etlerinin üstüne gezdirdikten sonra zeytinyağı ekleyip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirin.
  2. Kuzu külbastıların her iki tarafını yüksek ateşte 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Finalde istenilen miktarda tuz ilave ederek servis edin.
  Püf Noktası
  • Kuzu eti çok çabuk pişeceği için çok pişirmemeniz etin sertleşmesini önleyecektir.
  • Tarife başlamadan önce etleri marine sosunda 2 saat bekletmek, lokum gibi olmalarını sağlayacaktır.
  • Marine sosunun tüm ete bulanması için, masaj hareketleri ile sosu yedirin.
  • Tarife başlamadan önce etleri yıkamayın. Etleri yıkamak kuzunun içindeki suyun gitmesine ve kuru olmasına neden olur.
  • Etin lezzetini koruyabilmek için, mühürleme işlemi uygulayın.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Diğer Tarifler Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı