Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Protein bakımından zengin olan bu besin, lif kaynağı olarak da bilinir. Kas ve kemik gelişimini sağladığı için, çocuklara ve sporculara önerilen besinler arasındadır. Haşlama, ızgara veya kızartma tekniğiyle pişirilir. Diyet listelerinde de yer verilen kuzu eti, ayda bir kez tüketildiğinde sinir sistemini güçlendirir. Kuzu haşlama nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kuzu haşlama tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Kuzu Haşlama Kaç Kaloridir?
Siz de besin değeri yüksek olan tarifler arıyorsanız; pratik bir şekilde hazırlanan ve sebzelerle harmanlanan dana haşlama tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Kuzu haşlamayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.