SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Bayram Yemekleri
Kuşhane Fasulyesi
Kuşhane Fasulyesi
Güncelleme tarihi:
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kuşhane Fasulyesi Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg taze fasulye
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kuru soğan
Yarım domates
Kuşhane Fasulyesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fasulyeyi temizleyip ortadan ikiye kesin. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Fasulyeyi ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 7-8 dakika kavurun.
Güvecin ortasına yarım domatesi yerleştirin. Boş kalan yerlerine fasulyeleri dizin.
Eti fasulyenin yağında kavurup yağla beraber güvece ekleyin. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın ve etin üzerine serpiştirin.
Tuz ve su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kırmızı Et Yemekleri
Bayram Yemekleri
Et Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Diğer Tarifler
Benzer Tarifler
Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı