Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Marinat için

Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Marinat için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp karıştırın. Kaburgayı ilave edip sosa bulayın. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp 20 dakika bekletin. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Kestanelerin üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.

Sıvıyağı tencerede kızdırın. Pirinç, badem ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırarak kavurun. Sıcak su, kestane, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin.

Kuzu kaburgayı büyük bir tencerede haşlayıp süzün. Tavaya alıp iki taraflı  kızartın. Pilavı servis tabağına alıp üzerine eti ilave edin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Diğer Tarifler Pilav ve Makarna Tarifleri Bayram Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı