Bonfileleri düz zemine alıp döverek inceltin. Sıvıyağ, tuz ve baharatları karıştırıp etleri tek tek karışıma bulayın ve 10 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları ve sivribiberleri ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Domates, mantar, sarımsak, sivribiber ve maydanozu bir kasede harmanlayın.
Alüminyum folyodan bonfile adedi kadar kare parçalar kesin. Her bir parçaya bir bonfile alıp ortasına 2 kaşık mantarlı karışım yerleştirin. Bonfileyi bohça şeklinde kapatıp folyoyu paket şeklinde sarın. Paketleri fırın tepsisine yerleştirin, paketlerin 2 parmak yüksekliğine gelecek kadar su ilave edin. Fırında 35 dakika pişirin. Servis tabaklarına ikişer paket alıp folyoları açın. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
Bu tarifin çok lezzetli olmasının sebebi tüm malzemenin çiğ olarak alüminyum folyoda kendi saldığı suyu ile pişmesi.