Hindistan Cevizli Şekerpare
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Hindistan Cevizli Şekerpare

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 
  2. Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sade şekerpare tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı