SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Bayram Yemekleri
Fırında Sebzeli Koyun But
Fırında Sebzeli Koyun But
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Sebzeli Koyun But Tarifi İçin
Malzemeler
Yarım koyun but
3-4 havuç
2 patates
150 gr mantar
1 su bardağı konserve bezelye
1.5 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Fırında Sebzeli Koyun But
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın.
Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın. Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın.
Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın. Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı