Koyun en lezzetli yerlerinden kemikli kaburgayı sebzelerle lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz? İşte size Nermin Gül’den Fırında sebzeli kaburga tarifi...
Kaburgayı derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave ederek 15 dakika haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün.
Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın.
Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın.