Dana Kavurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Amerika, Avrupa ve Avustralya'da sık sık tüketilen dana eti, birçok farklı tarifte kendin yer bulur. Dana etinin en çok kullanılan bölümleri gerdan, karın ve buttur. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun protein ihtiyacını karşılar. Zihinsel gelişime ve kemik güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Kansızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis dana kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Dana Kavurma Kaç Kalori?

Dilerseniz, nefis dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Dana Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Dana Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Dana kavurmayı sebzeli bulgur pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız etin kuşbaşı olmasına özen gösterin.
  • Etler dilimlendikten sonra bol su ile yıkanmalı, ardından iyice süzülmelidir.
  • Tencereye ilk olarak etin yağlı kısımları konulmalı ve eritilmelidir. Daha sonra kalan parçalar eklenerek et kendi yağında kavrulur.
  • Pişirme esnasında isteğe göre çok az su eklenebilir.
  • Pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapatın. Bu sayede et kendi buharında pişecektir.
  • Etin baharatları son aşamada konulmalıdır.
  • Etin yağ durumuna bağlı olarak az miktarda yağ ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Video Tarifler Bayram Yemekleri Akşam Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı