Dalyan Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana ve koyun kıyması ile hazırlanan nefis bir köfte tarifini sizlere sunuyoruz. Somun şeklinde pişirilen ve yapımında maydanoz, yumurta ve soğan kullanılan dalyan köfteyi, domates sosu ile birlikte sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, dalyan köfte nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak maç köftesi ve acem köftesi tarifini de deneyin.

Dalyan Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domatesli sos için

Dalyan Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın.
  3. Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin.
  4. Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin.
  5. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın.
  6. Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyundan azar azar ilave edip unu kavurmaya devam edin.
  7. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  8. Sosu ocaktan alın. Köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı