Baklava
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
  2. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
  4. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
  5. Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
  6. Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
  7. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
  8. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
  10. Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
  11. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Baklava Yapmanın Püf Noktaları

  1. Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
  2. Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
  3. Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
  4. İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
  5. Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı