Antepfıstığı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

     

Antepfıstığı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Üzeri için:

Antepfıstığı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına toz şeker ilave edip mikserle iyice çırpın.
  2. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılarına ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  4. Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  5. Tepsiyi fırından alıp kaynar şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra küçük kare dilimler halinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Atıştırmalık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı