Naneli Ayran
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı içeceği olan ayranı aromalı olarak denediniz mi? Günümüzde çok popüler olan fesleğenli veya naneli ayran, oldukça sağlıklı bir içecek seçeneğidir. Şimdi naneli ayran tarifinin yapımına geçelim.

Karpuzlu limonata tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir bardak naneli ayran kaç kaloridir?

Bir bardak naneli ayran 90 kaloridir.

Naneli Ayran Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Naneli Ayran

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurdu derin bir kaba alıp blenderden geçirin.
  2. Taze naneyi ekleyin. Son olarak tuz ve suyu ilave edip ayran iyice köpürene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Servis bardaklarına alıp buz ekleyin.
  4. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dilerseniz taze fesleğen ile lezzetlendirebilirsiniz.

Pirinç pilavının yanında servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yoğurdu pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
  • Su eklerken kıvamına göre dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

İçecek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Soğuk İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Alkolsüz İçecekler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hazır yufkadan lahmacun
Karagöz şerbeti
Elmalı kokteyl