Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zahmetsizce evde enfes bir lezzet arayanlara buraya! Bugün sizlerle birlikte hazır yufkadan lahmacun hazırlıyoruz. İncecik açılmış yufkaların üzerine serpiştirilen nefis kıyma harcı ve taze baharatlarla buluşan bu tarif, lezzet arayanların kurtarıcısı olacak. Hazırlığı kolay, pişirme süresi kısa olan bu tarifle, misafirlerinizi etkilemek artık çok kolay. Sıcacık fırından çıkan lahmacunlar, her lokmada lezzet şöleni sunuyor. Evdeki hazır yufkalarla, hızlı ve pratik bir şekilde mutfakta harikalar yaratanlar için ideal bir seçenek. Sofralarınıza pratik ve lezzetli bir dokunuş yapmak için buyurun mutfağa.

Hazır Yufkadan Su Böreği tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Hazır yufkadan lahmacun kaç kaloridir?

Bir porsiyon Hazır yufkadan lahmacun 220 kaloridir.

Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Hazır Yufkadan Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğan ve domatesleri rendeleyin.
  2. Biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Maydanozu ince ince kıyın.
  4. Geniş bir kapta kıyma ile beraber tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Fırın tepsisinin tabanını yağlayın.
  6. Üzerine 1 adet yufkayı serin ve onun da üzerini yağlayıp yufkanın uçlarından içeriye doğru kapatın.
  7. Kıyma harcını yufkanın üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
  8. Önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
  9. Fırından çıkan çıtır çıtır lahmacun servise hazır. Afiyet olsun.





Bu gönderiyi Instagram'da gör











Lezzet Dergisi (@lezzet_dergisi)'in paylaştığı bir gönderi

  Servis Önerisi
  • Soğanları sumak ile ovduktan sonra lahmacunun yanına servis edebilirsiniz.
  • Lahmacunun yanında bir kase yoğurt veya bir bardak ayran sunabilirsiniz.
  • Doğranmış marul yaprakları, domates dilimleri ve doğranmış kırmızı soğanları yerleştirebilirsiniz.
  • Dilimlenmiş limonları ve turşu ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Lahmacun harcını hazırlarken, etin ve sebzelerin ince ve homojen bir şekilde doğranmış olmasına dikkat edin.
  • Harcın içerisine doğranmış sebzelerin suyunu salmaması için sebzeleri önceden soteleyebilirsiniz.
  • Lahmacun harcına eklediğiniz baharatları dengeli bir şekilde eklemelisiniz.
  • Lahmacunları yüksek sıcaklıkta, önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin. Bu, lahmacunun kenarlarının çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Benzer Tarifler

Naneli ayran
Karagöz şerbeti
Elmalı kokteyl