Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel; birçok çeşitle sunulabilir. Ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilen elma ise, reçel ve tatlı yapımında kullanılan meyvelerden biridir. Stres ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi geldiği bilinen bu meyvenin, hafızayı güçlendirici etkisi de vardır. Genellikle diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilir. Cilt dostu olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. Elma reçeli nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı elma reçeli tarifini gelin birlikte görelim:
1 Porsiyon Elma Reçeli Kaç Kaloridir?
Doğal meyvelerle hazırlanan elma reçelinin 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir. Şekersiz elma reçeli için, tatlı kırmızı elmalardan kullanabilirsiniz. Alternatif olarak erik reçeli veya taze incir reçeli tarifi deneyebilirsiniz.