Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana yemeklerinizin yanında lezzetli bir eşlikçi arıyorsanız, bu tarif tam size göre!

Tarif: Yıldız Öz Samaha (Şef)

Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Basmati pirincini bol suda yıkayıp suyunu süzgeçle süzün. 
  2. Kuru soğan, kapya biber, yeşil biber ve havucu çok küçük küpler şeklinde doğrayın. 
  3. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Derin bir tencereye zeytinyağını alıp hafif kızdırın. 
  4. Ardından soğanları, biberleri, havuçları hafif soteleyin. 
  5. Sebzeler yumuşayınca zerdeçal, tuz ve pirinçleri ekleyip hafif karıştırın ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirin. 
  6. Suyunu çeken pilava ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyin ve hafif karıştırın. 
  7. Pilavınızı 10 dakika kadar dinlendirin ve ardından üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Özel Günler Davet Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı