Üzlemeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzlemeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Pilav için

Üzeri için

Üzlemeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan pilavlara harika bir örnek. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.

Bu pilav Urfa'da bayram yemeği olarak ikram edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı