Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sokak lezzetlerinden tavuklu nohutlu sokak pilavının lezzeti bir başkadır. Evde ne kadar uğraşsak da bu lezzeti çoğu zaman yakalayamıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan seyyar satıcıların hazırladığı pilava hayranlık duymayan yoktur herhalde. Peki, çok sevdiğimiz tavuklu nohutlu sokak pilavı nasıl yapılır? Siz malzemeleri hazırlayın, biz de nefis tavuklu nohutlu sokak pilavının püf noktalarını paylaşalım.

1 Porsiyon Tavuklu Nohutlu Pilav Kaç Kalori?

Tane tane bir pilav yapmak için, sade pirinç pilavı tarifine göz atabilirsiniz. Sokak lezzetlerinden vazgeçemeyenlere ev yapımı kokoreç tarifini de öneriyoruz.

Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayın ve ve derin bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin.
  2. Bu arada tavuk etini haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Göğüs etini de didikleyip hazırlayın.
  3. Pirincin suyunu süzün. Tencerede sıvıyağı ısıtın. Pirinci ve tuzu ilave edip 10 dakika kadar hızlı hızlı karıştırın.
  4. Kavurma işlemi sonunda 1’e 2 ölçü sıcak tavuk suyunu ve 1-2 damla limon suyunu, tereyağı ve nohudu ekleyip karıştırın.
  5. Pilav yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın en küçük gözüne alıp ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 
  6. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu veya  mutfak peçetesi kapatıp dinlenmeye bırakın.
  7. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuk etlerini yayıp karabiber serpin.
  8. İsterseniz damak tadınıza göre ketçap da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Hazırladığınız tavuklu nohutlu sokak pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tane tane bir pilav hazırlamak için, öncelikle pirinçleri saydamlaşana kadar kavurmak gerekiyor.
  • Pilavın kıvamını tutturabilmek için, mutlaka tereyağı kullanın.
  • Nohutları bir gece suda bekletmek, daha çabuk haşlanmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Tavuk suyunu pilavın içerisine ilave etmek, lezzetini olumlu yönde etkileyecektir.
  • Pilavın üzerine su döktükten sonra karıştırmamaya özen gösterin.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, pişen pilavı ocaktan alarak demlenmesi için 10 dakika bekletmektir.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı