Soya Soslu Pilav
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Soya Soslu Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Renkli, lezzetli ve pratik! Havuç, kapya biber ve soya sosunun mükemmel uyumu, üzerine serpiştirilen susam ve taze soğanla taçlanıyor. Yavaş yavaş pişen bu pilav, sofralarınıza hem görsel hem de lezzet şöleni sunuyor! İşte Soya Soslu Pilav tarifi:

Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Soya Soslu Pilav kaç kaloridir?

Bir porsiyon Soya Soslu Pilav 250 kaloridir.

Soya Soslu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Soya Soslu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp nişastasını atana kadar birkaç kez su değiştirin. Sonra bir süre süzülmeye bırakın.
  2. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. İlk olarak havucu ve kapya biberi verev şeklinde doğrayın ardından 2-3 dakika soteleyin. Ardından kapya biberi ekleyin ve 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin.
  3. Yıkanmış pirinci sebzelerin üzerine ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
  4. Soya sosunu, tuz ve karabiberi pirinçle karıştırarak ekleyin.
  5. 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyu çekene kadar orta-düşük ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pirinç tamamen yumuşadığında ocaktan alın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  6. Pilav demlendikten sonra üzerini susamla süsleyin ve taze soğanı serpin.
  7. Soya soslu pilavı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Soya soslu pilav, özellikle tavuk, et veya balık yemekleriyle harika gider. Fırınlanmış tavuk butları ya da ızgara balıkla mükemmel bir uyum sağlar.
  • Pilavı, yanına taze yeşillikler veya yoğurtlu bir sebze salatası ile servis edebilirsiniz. Örneğin, yoğurtlu havuç salatası pilavla harika gider.
  • Tek başına da doyurucu bir ana yemek olabilir, ancak yanında birkaç atıştırmalık (örneğin, zeytinyağlı enginar veya falafel) ile sunmak da hoş bir seçenek olur.
  Püf Noktası
  • Soya soslu pilavda, uzun taneli ve hafif yapılı pirinçler daha iyi sonuç verir. Yasemin veya basmati pirinci tercih edebilirsiniz.
  • Pirinci sebzelerle kavururken fazla karıştırmamaya özen gösterin, yoksa taneleri kırılabilir. Hafifçe karıştırarak kavurun.
  • Soya sosu tuzlu olduğu için, tuz miktarını kontrollü ekleyin. İlk başta daha az tuz ekleyip, pilav piştikten sonra tat kontrolü yaparak gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
  • Pirinci fazla pişirmemeye dikkat edin. Pilavı pişirirken, suyu tamamen çekip altını kapattıktan sonra pilavın üstünü bir örtüyle kapatıp demlenmesine izin verin. Bu, pilavın daha tane tane olmasını sağlar.
  • Susamları pilavın üzerine eklemeden önce hafifçe kavurursanız, daha çıtır ve aromatik olur.

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Akşam Yemeği Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Pilav
Kıymalı Pilav
Havuçlu Bulgur Pilavı
Tavuklu Özbek Pilavı
Mor Lahanalı Pilav
Etli Şehriye Pilavı