Salçalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Salça, klasik yemek tariflerinin olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Genellikle makarna ve bulgur pilavı yapımında kullanılan salçayı, pirinç pilavı yapmak ve farklı bir tat elde etmek için de tercih edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, salçalı pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tane tane pirinç pilavı tarifimizi defterinize eklemeyi unutmayın.

Salçalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pirinçleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Ardından fazla suyunu süzün ve güzelce durulayın.
  2. Pilav tenceresine sıvıyağı alın ve üzerine şehriyeleri ekleyin. 
  3. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında üzerine salça ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
  4. Salçanın üzerine pirinç ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Ardından sıcak suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 
  6. Pişen pilavın altını kapatarak 10 dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte sıvıyağ yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Şehriye olarak hem tel, hem de arpa şehriye uygundur.
  • Aroma katmak için bir miktar et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Pilav salçalı olduğu için, ara sıra karıştırarak birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Ana Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav