Paşa Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bolu ile özdeşleştirilen paşa pilavı, dana eti, havuç, bezelye ve baharatlar eşliğinde hazırlanır. Zengin içeriğiyle hem göze, hem de damak tadınızı hitap eden bir pilavdır. Yapımında et kullanıldığı için, sebze yemekleriyle birlikte sunulabilir. Malzemeler hazırsa, Bolu usulü paşa pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tavuklu saray pilavı ve fried rice tarifine göz atın.

Paşa Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Paşa Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağının yarısını tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip orta ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra tuzunu ve kimyonu serpin.
  2. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısıp yarım saat etleri pişirin. 
  3. Bu arada pirinci yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içine atın ve 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. 
  4. Etler pişince üzerine bezelyeleri ekleyin. Bezelyelerin üzerine rendelenmiş havucu ve haşlanmış pirinci serpin.
  5. Pirincin üzerine de 3 bardak sıcak suyu dökün. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynatın.
  6. En son kalan tereyağından küçük parçalar halinde kesip serpin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
  7. Pilavı ocaktan alın, 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı