Osmanlı Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsminden anlaşılacağı üzere Osmanlı mutfağından miras kalan bu pilav, kalabalık sofralarda sık sık tüketilirdi. Aynı zamanda iç pilav olarak da bilinen Osmanlı pilavı, farklı kuruyemiş ve kuru meyvelerle zenginleştirilir. İsteğe göre tavuk veya hindi içinde de kullanılan Osmanlı pilavı, özellikle et yemeklerinin yanında sunulur. Ramazan ayında, kabalık sofralarda ve davet yemeklerinde yer verebileceğiniz Osmanlı pilavı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak şah pilavı ve tavuklu saray pilavı tarifine de göz atın.

Osmanlı Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Osmanlı Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin.
  2. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün.
  3. Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin.
  4. Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun.
  5. Kuru kayısıları da ufak ufak doğrayın. Tencereye sırasıyla pirinç,1 gece suda bekletilmiş ceviz içi, badem, kuru kayısı ve kuş üzümlerini ekleyerek 7 dakika kavurun.
  6. Tuz, baharat ve limon suyunu ekledikten sonra hafifçe karıştırmaya devam edin.
  7. Üzerine et suyunu ekledikten sonra 2 dakika yüksek ateşte pişirin ve kapağını kapatın.
  8. Daha sonra kısık ateşe alarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  9. Pilav suyunu çektikten sonra demlenmesi için 10 dakika dinlendirin.
  10. Daha sonra kestane ve dereotunu ince ince doğrayarak pilavın üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Pilav Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav