Farklı bir tarif arayanlar için göz alıcı görünümü ve lezzetiyle dikkat çeken bir pilav tarifiyle karşınızdayız: Mor havuçlu pilav. Bu tarif, damakları şenlendirecek ve sofralarınıza görsel bir şölen katacak! İşte, denemeye değer bu muhteşem tarif:
Mor havuçları güzelce yıkayıp dış kabuklarını bir bıçak yardımı ile kazıyın.
Ardından yarım ay şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın.
Derin bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, ardından soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek soteleyin.
Üzerine et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve nohutları ekleyip karıştırın.
Ardından nar ekşisi, kimyon, karabiber, tuz ekleyip suyunu ilave ederek önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilavınızı 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra sıcak servis edin.