Mantarlı Risotto
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Risotto, et veya tavuk suyunda pişirilerek krema kıvamına getirilmiş bir pilav çeşididir. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan risotto, İtalya'da pirincin en yaygın tüketim şekli olarak bilinir. Birçok yörede pilava soğan ve mantar eklenir. Böylece lezzeti artırılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü mantarlı risotto tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için mantar tariflerine göz atın.

Mantarlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tavuk suyu için

Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın.
  2. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
  3. Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın. 
  4. Beyaz şarabı ilave edin. Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın. 
  5. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

  Püf Noktası
  • Kullandığınız stok suyu ( tavuk, balık ya da et suyu) ılık olmalıdır. Kesinlikle soğuk olmamalıdır. 
  • Su anında bir kere de eklenmemeli. Yavaş yavaş çektirerek eklenmelidir.
  • Dişe gelen şekilde pişmelidir, fazla pişirmemelisiniz. 
  • Aşırı düşük ısıda pişirmeyin, orta yüksek ateşte pişirebilirsiniz. 
  • Peyniri tava da değil son anda eleyin. Tabakta ya da ocaktan aldıktan sonra pişirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Mantarlı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı