Aslen Arap mutfağına ait olan kepse pilavı, Hatay mutfağında da önemli bir yer edinmiştir. Suriye, İran, Lübnan gibi ülkelerde rağbet gören bu pilav, yasemin pirinciyle yapılır. Yapımında safran, zencefil, kakule, karanfil gibi farklı malzemeler kullanılır. Bol baharatlı yapısıyla çok sevilen kepse pilavı, özellikle kalabalık sofralarda sunulur. Bütün bir halde sunulan baharatlarla marine edilen tavuk, hazırlanan pilavın üzerine yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü kepse pilavı tarifine geçebiliriz.
Not: Tavuğu bütün halde kullanmak istemiyorsanız, bütün tavuk nasıl parçalanır yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Osmanlı pilavı, Türkmen pilavı ve şah pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.
Pilavı için
Tavuğu için