Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Selin Hıdır
592 Tarif       0 Takipçi
Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi: Hem deniz ürünlerinin leziz aroması hem de bulgurun geleneksel lezzetiyle sofralara farklılık katan karidesli bulgur pilavı tarifi, besleyici ve hafif bir ana yemek alternatifi arayanlar için birebir. Renkli sebzeler, sote karidesler ve tane tane bulgurla hazırlanan bu özgün karidesli bulgur pilavı tarifi, davet sofralarında fark yaratmak isteyenlere ilham veriyor. Peki;karidesli bulgur pilavı  nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.. 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon karidesli bulgur pilavı kaç kaloridir?

Bir porsiyon karidesli bulgur pilavı 350 kaloridir.

Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karidesleri yıkayın, süzün. Az zeytinyağında, yüksek ateşte 1-2 dakika soteleyin. Sarımsak, biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. Renk alıp toparlanınca kenara alın.
  2. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını kızdırın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Biberleri ekleyin, birkaç dakika sotelemeye devam edin.
  3. Bulguru tencereye alın, birkaç dakika karıştırarak kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ilave edin.
  4. Sıcak suyu ilave edin, kapağını kapatıp önce yüksek ateşte kaynamasını bekleyin, sonra kısık ateşe alın. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 12-15 dakika).
  5. Pilav piştikten sonra karidesleri üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Dilersen bu aşamada az limon suyu sıkabilirsin.
  6. Üzerine bolca ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanına zeytinyağlı enginar, közlenmiş patlıcan salatası veya yoğurtlu bir meze ile servis edebilirsiniz.
  • Pilavı kasenin içine bastırıp ters çevirerek servis tabağına çıkarabilir, üzerine karidesleri dizerek şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Üzerine taze limon kabuğu rendesi ya da birkaç damla limon suyu damlatmak ferahlık katar.
  • Karidesli bulgur pilavı, deniz ürünlü bir başlangıç veya meze tabağıyla (örneğin tarama veya kalamar tava) tamamlanarak etkileyici bir ana yemek haline getirilebilir.
  Püf Noktası
  • 1-2 dakika sotelemen yeterli. Fazla pişerse lastik gibi olur.
  • Bulgurun tane tane olması için, suyu eklemeden önce birkaç dakika kavurmak şart.
  • Karidesleri sotelerken 1 çay kaşığı tereyağı veya birkaç damla limon suyu eklemek aromayı zenginleştirir.
  • Pilavlık bulgura genellikle 2 ölçü su kullanılır ama çok sulu sevmiyorsan biraz azaltabilirsin (örneğin 1,75 su bardağı).
  • Pilavı ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp 5-10 dakika dinlendirmek, hem lezzetini artırır hem kıvamını güzelleştirir.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Yumurtalı Sebzeli Pilav
Bademli Enginarlı Pilav
Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Sokak Pilavı Tarifi
Hasbeli Aş Pilavı
Sarımsaklı Pilav